plante decorative

Specii de plante decorative

Plante decorative pentru terase si gradini


înapoi
Cercelus Fuchsia
Este o planta de interior decorativa prin flori,cunoscuta sub denumirea populara de Cercelus.
Prezinta varietati cu tulpini erecte, care se pot cultiva in ghivece, pentru decorarea interioarelor tot timpul anului sau in sezonul calduros pot fi cultivate direct în sol, în gradina; sunt si varietati de cercelus cu tulpini pendante (fig.7.31),care pot fi cultivate in jardiniere.

Pe tulpini sunt inserate florile simple sau involte; caliciul este divers colorat (alb, roz, lilas, rosu); corola de asemenea este divers colorata în functie de varietate si de obicei în contrast cu caliciul ceea ce confera florii un aspect atragator. Ca pozitie pe tulpina,florile întotdeauna sunt pendente de unde si denumirea plantei de Cercelus.

Cum se îngrijeste Cercelusul?
Foarte usor: fata de temperatura are cerinte moderate (10 – 15°C) are nevoie de umiditate atmosferica, motiv pentru care vara frunzele se pulverizeaza cu apa; raspunde foarte bine la fertilizarile aplicate mai des (2 – 3 ori/luna în perioada de vegetatie maxima); poate fi mentinuta în vegetatie permanent sau i se poate acorda o perioada de repaus.
Pentru a ne bucura de o înflorire abundenta este necesar sa “tundem" planta primavara. Taierile favorizeaza aparitia de lastari noi, iar florile apar întotdeauna pe lastari noi. Prin taiere putem de asemenea sa dam o forma frumoasa plantei – înlaturam ramurile uscate, inestetice sau cele crescute aiurea. Pentru ca este o planta care rezista multi ani în vas, ea creste destul de repede si vasul va deveni insuficient pentru radacinile plantei; atunci este necesara transvazarea plantei într-un ghiveci mai mare, într-un amestec format din pamânt de frunze, mranita, si putina turba. Daca a-ti tinut plante afara în timpul verii, toamna trebuie adapostite în camere luminoase si bine aerisite.
Cercelusul se înmulteste destul de usor, din butasi de lastari, de preferat primavara; butasii cu o lungime de 6-7 cm se pudreaza într-un stimulent de înradacinare (Radistim), apoi se pun la înradacinat în turba, pamânt de frunze sau perlit; se mentin în permanenta putin umezi, la o temperatura de 16-18 oC; dupa înradacinare, se planteaza în ghivece mici cu diametrul de 8 cm, într-un amestec de frunze + mranita în cantitati egale + putin nisip + putina turba acida.
 
 

HOME | DESPRE NOI | CERCETARE | DEZVOLTARE | VANZARI | SERVICII | CONTACT | HARTĂ SITE
HOME CONTACT HARTA SITE