plante decorative

Specii de plante decorative

Plante decorative de dormitor


înapoi
Floarea de hârtie Bougainvillea
Bougainvillea sp. este o specie cunoscută foarte puțin la noi în țară; este o plantă lemnoasă, agățătoare, la care elementul decorativ îl constituie bracteile pergamentoase, divers colorate.
Se cunosc trei specii (B. Glabra, B. Spectabilis și B. Buttiana) care diferă între ele prin prezența (B. Spectabilis) sau absența spinilor pe ramurile agățătoare (B. Glabra și B. Buttiana) și prin coloritul bracteilor care poate fi purpuriu - violet (B. Glabra), roșii purpurii, galbene, albe sau violet (B. Spectabilis Willd) sau galben, oranj, mov, stacojiu (B. Buttiana). Florile sunt mici, tubulare și neînsemnate din punct de vedere decorativ.
Este o plantă cu creștere și înflorire intensă în timpul verii. Este excelentă pentru balcoane și terase însorite. Nu rezistă însă afară în timpul iernii, temperatura minimă de supraviețuire fiind de 7-8 0 C. De aceea, se recomandă expunerea plantei în timpul verii în locuri însorite și foarte bine luminate; pe timpul iernii se poate adăposti în spații răcoroase (7 - 10 0 C), mai puțin luminate, și cu pământul din vase aproape uscat (un repaus ușor).
Primăvara se pregatește pentru scos afară și înflorit. Se efectuează tăieri de formare a plantei și se aplică udările, având în vedere ca substratul plantei să fie în permanență reavăn. Se fertilizeaza abundent pe perioada de vară. Se palisează pe diferite suporturi de susținere și se dă forma pe care o dorim. După epuizarea înfloririi, se taie lăstarii care au dat flori. Se îngrijește normal, până în momentul în care, trebuie adusă de pe terase în interior și se rărește udatul.
Primavara, devreme, se reia ciclul de vegetație al plantei.
 
 

HOME | DESPRE NOI | CERCETARE | DEZVOLTARE | VANZARI | SERVICII | CONTACT | HARTĂ SITE
HOME CONTACT HARTA SITE