plante decorative

Specii de plante decorative

Plante decorative pentru vestibul si casa scarii


Casa gospodarului se cunoaste de la intrare.

Daca din curte, sau din terasa si vestibul vom fi întâmpinati de plante aspectuoase de camera, ne vom simti reconfortati, plantele actionând pozitiv asupra psihicului, creând o atmosfera de intimitate, de optimism si confort.

Cladirile tip "bloc" cu apartamente individuale pot fi transformate în adevarate gradini cu plante ornamentele, daca între etaje, se amplaseaza în special plante suspendate sau cataratoare, care pot atârna pe coloane sau pe balustrada scarilor.

Rafturile decorative, hortensiile de moda veche si asparagusul, ofera o combinatie reusita pentru personalizarea oricarui vestibul.

Plantele care îsi pot gasi locul pentru vestibul sau casa scarii, necesita mai putina lumina.

Totusi, pentru completarea necesarului de lumina, este necesar a se folosi lumina artificiala. Exista pentru acestea, lampi speciale cu aburi de mercur de înalta presiune, sau tuburi de iluminat în culori diferite, spre exemplu albastru si rosu, sau o alta alternativa, lampi cu lumina continua, care au un spectru foarte apropiat luminii solare, sunt placute pentru ochi si se potrivesc în orice camera. Exista în comert felinare de care atârna prinsa în trei lanturi farfurii decorative în care se pot aseza plante suspendate, oferind o imagine deosebit de atragatoare.

Pentru a nu exista pericolul arderii frunzelor, planta nu trebuie amplasata la mai putin de 50 cm de sursa de lumina.


Sursa: "Horticultura alternativa si calitatea vietii", Ed. GNP Minischool, Bucuresti 20031.  Aralie iedera Fatshedera lizei
2.  Dracena Dracaena sp.
3.  Filodendron Monstera deliciosa
4.  Liliac verde Chlorophytum comosum
5.  Pana cocosului Aspidistra elatior
6.  Pittosporum Pittosporum

HOME | DESPRE NOI | CERCETARE | DEZVOLTARE | VANZARI | SERVICII | CONTACT | HARTĂ SITE
HOME CONTACT HARTA SITE